rouw- en verliesgroep

Iemand door de dood verliezen, grijpt in. Maar het leven lijkt toch gewoon verder te gaan, je studeert, gaat met vrienden om en het lijkt soms alsof er niet zoveel is veranderd. Maar ondertussen blijft het verdriet wel aanwezig. Dat is niet vreemd. Als iemand die dicht bij je stond, er niet meer is, dan is dat een groot gemis en dat voel je. Andere dingen, misschien ook je studie, lijken even niet meer zo belangrijk of het lukt niet zo goed je erop te concentreren. Allerlei gedachten en beelden komen in je op. Dat is zèker niet vreemd. Iemand verliezen doet pijn.   

Het is goed om er met anderen over te praten. Soms lukt dat, maar vaak ook niet. Misschien vind je het zelf ook moeilijk om er bij vrienden aandacht en begrip voor te vragen of past het niet altijd bij de sfeer van omgaan met elkaar. Toch is het goed om niet alles in je eentje te verwerken.   

Er zijn meer studenten die met een intens verdriet rondlopen. Waarschijnlijk in het najaar en in het voorjaar zal er een groepje van start gaan, waarin deelnemers hun verhalen en ervaringen met elkaar delen. De opzet is zeker niet om je te helpen het verdriet achter je te laten, maar om verder te komen zodat je het in een zekere rust met je mee neemt. De bijeenkomsten worden gehouden in molen De Eendragt op de Kenniscampus aan de Rengerslaan bij de Dokkumertrekweg. Het tijdstip wordt nog vastgesteld, maar je kunt je nu al opgeven. Er zal dan t.z.t. contact met je worden opgenomen voor een kennismakingsgesprek.  

Data: 12, 19, 26, november; 3, 10 december, 16:00-17:30 uur.

Heb je belangstelling meld je dan zo spoedig mogelijk bij de begeleider van deze groep,  

Rein Veenboer,  rein.veenboer@nhlstenden.com  

tel. 06 16 90 07 52